051-36516100 info@payhanbeton.ir



کف پوش بتنی پرسی

امروزه ، با توجه به مسائل روز شهری و روی آوردن شهرها به زیبا سازی محله های شهری و فضای درون شهری ، استفاده از کف پوش های بتنی پرسی برای مسیرهای رفت و آمد بسیار کار آمد هستند. استفاده از کف پوش های بتنی پرسی ، ضمن ارائه ظاهری زیبا به فضاهای درون شهری باعث ، در امان ماندن اماکن ازسایش حاصل از تردد ها نیز هستند. امروزه کف پوش های بتنی پرسی توسط بسیاری از شرکت ها در انواع و اقسام گوناگون با شکل های مختلف تولید می شود. با توجه به ، نقش مهم سنگ فرشهای بتنی پرسی در ظاهر و بافت شهری در مکان های مختلف ، بدیهی است کیفیت پایین و در پی آن خرابی و فرسودگی این قطعات ، باعث صرف هزینه های هنگفت جهت تعمیر ، بازسازی و مرمت شده و همچنین ، نتیجه عکس در ظاهر شهر خواهد داشت . در شرکت پایهان بتن ، با بهره گیری از تکنولوژی روز با رعایت اصول فنی و استانداردها ، تولید سنگفرش های بتنی به روش پرسی خشک با کیفیت و مقاومت بالا در رنگ ها و ابعاد مختلف انجام می شود ، همچنین شرکت پایهان بتن همکار اداره استاندارد در زمینه جداول بتنی و سنگفرش بتنی می باشد .

پایهان بتن تولید کننده قطعات بتنی پیش ساخته و بتن آماده در مشهد

تفاوت کف پوش بتنی پرسی غیرترافیکی با نوع ترافیکی چیست؟ 

کف‌پوش‌های بتنی انواع مختلفی دارند که در کف‌سازی بخش‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. انواع کفپوش‌های ترافیکی و غیرترافیکی، بیشتر در مکان‌های پرتردد کاربرد دارند. این کفپوش‌ها به شکل مستطیل و چند ضلعی تولید می‌شوند و استفاده از آن‌ها باعث زیباسازی پیاده‌روها و محوطه‌ها می‌شود. ابعاد و رنگ‌های کف پوش بتنی پرسی ترافیکی به قدری متنوع است که در کف‌سازی پارکینگ، انبار، حیاط، کارگاه، پیاده‌رو و مسیر عبور خودروهای سنگین می‌توان طرح‌های زیبا و مختلفی ایجاد کرد. 

کفپوش‌های ترافیکی و غیرترافیکی از یک نوع هستند و هردو در مکان‌های دارای ترافیک سنگین و پرتردد مورد استفاده قرار می‌گیرند. تنها موردی که به عنوان تفاوت این دو کفپوش مطرح می‌شود اختلاف ضخامت آن‌ها است. انواع کفپوش‌های بتنی ترافیکی با ضخامت بیشتری نسبت به انواع غیرترافیکی تولید می‌شوند. دلیل آن هم قابلیت تحمل بار بیشتر توسط کف‌پوش‌های بتنی پرسی ترافیکی است. برخی از مصالح کفسازی مانند موزاییک یا روش‌های دیگری مثل سیمان کشی ویژگی‌های مورد نیاز برای استفاده در قسمت‌هایی از سطح شهر را ندارند و مشکلاتی مانند شکستگی و پودرشدگی برای آن‌ها پیش می‌آید. درحالیکه این مشکل در کفپوش‌های ترافیکی و غیرترافیکی وجود ندارد.

مزایای استفاده از کف پوش بتنی پرسی 

انواع سنگفرش و کف پوش بتنی جزو قطعات پیش ساخته هستند که در محیط کارخانه و مطابق با استانداردها تولید می‌شوند. از این رو ویژگی‌ها و مزایای زیادی دارند که باعث شده به طور گسترده در کف‌سازی انواع بخش‌ها به کار برده شوند. طول عمر و دوام بالا از مهمترین ویژگی‌های این کفپوش‌ها است. همچنین قابلیت سفارشی سازی دارند و در ابعاد و طرح‌های متنوع مطابق با سلیقه مشتری تولید می‌شوند. با وجود این ویژگی‌ها و مزایایی که در ادامه اشاره خواهیم کرد، کف پوش بتنی پرسی از قیمت مناسبی برخوردار است.

1-    خاصیت ضدلغزش و سایش و فرسایش

کفپوش‌های پرسی با فرآیند فشرده سازی تولید می‌شوند. به همین دلیل دارای مقاومت و استحکام بالایی هستند و نیروهای سنگین وارد شده را به خوبی تحمل می‌کنند. با وجود سطح صاف و مسطح، ساختار این کفپوش‌ها کمی زبر است. همین مورد باعث به وجود آمدن خاصیت ضدلغزش در کفپوش‌های پرسی شده و در محل‌های پر ترافیک در برابر سایش و فرسایش مقاومت خوبی از خود نشان می‌دهند. در فصول سرد سال ممکن است سایر کف‌سازی‌ها دچار یخ زدگی و ترک خوردگی شوند. اما کف پوش بتنی پرسی با برخورداری از خاصیت ضدلغزش، مانع از سر خوردن افراد و وسایل نقلیه می‌شود.

2-    سرعت نصب و اجرای بالا

یکی دیگر از مزایایی که برای کفپوش‌های پرسی عنوان می‌شود نصب آسان و سریع آن‌ها است. به طوری که حتی پروژه‌های بزرگ و وسیع را هم می‌توان در زمان کوتاهی اجرا کرد. دلیل آن هم تولید این قطعات با ابعاد دقیق و اجرای آن بدون نیاز به ملات است. هنگام اجرا هر تعداد کف پوش بتنی پرسی که مورد نیاز باشد را بدون بندکشی و تجهیزات خاصی در کنار هم قرار می‌دهند و لازم نیست زمانی را برای خشک شدن ملات صبر کرد. از این رو کف‌سازی با سرعت بیشتری انجام می‌شود.

قطعات بتنی پیش ساخته در مشهد

3-    حمل و نقل و نگهداری آسان

کفپوش‌های پرسی پس از تولید در کارخانه بسته بندی شده و آن‌ها را روی پالت حمل می‌کنند. به همین دلیل در زمان حمل و نقل خسارت زیادی به آن‌ها وارد نمی‌شود. در حین نصب و اجرا نیز ضایعاتی از این قطعات به جای نمی‌ماند. همچنین نگهداری و دپوی کف پوش بتنی پرسی به صورت بسته بندی شده به روش‌های خاص مراقبت نیاز ندارد و باعث کاهش هزینه‌های نگهداری می‌شود. 

4-    مناسب برای مناطق پر ترافیک

طول عمر و مقاومت بالا جزو ویژگی‌هایی هستند که کفپوش پرسی را به گزینه‌ای مناسب برای استفاده در مناطق پر ترافیک تبدیل می‌کنند. مصالحی که برای کف سازی در این مناطق استفاده می‌شوند باید در برابر فرسودگی، خوردگی، ضربه و فشارهای وارد شده مقاومت بالایی داشته باشند. انواع کف پوش بتنی پرسی استحکام و تراکم بالایی دارند و به مرور زمان دچار خوردگی و شکستگی نمی‌شوند. این کفپوش‌ها برخلاف سایر مصالح، بعد از مدتی استفاده در پیاده‌روها، مناطق ماشین رو و اماکن صنعتی نیاز به تعویض ندارند و برای مدت طولانی در مناطق پر ترافیک قابل استفاده هستند.

5-    ظاهر ساده و یکدست در انواع اندازه‌های استاندارد

تولید کفپوش‌های بتنی به روش پرسی در کارخانه باعث افزایش کیفیت در ظاهر و عملکرد این محصولات نسبت به قطعات تولید شده به روش سنتی شده است. تولید این قطعات بتنی به صورت کاملا مکانیزه و با دستگاه‌های خاصی انجام می‌شود. همچنین مواد به کار رفته در مخلوط بتن دانه بندی یکنواختی دارند که باعث می‌شود کف پوش بتنی پرسی ظاهر یکدستی داشته باشد. از طرفی ابعاد این کفپوش‌ها به طور استاندارد و دقیق در خط تولید مشخص شده و همه آن‌ها با اندازه‌های یکسانی تولید می‌شوند. از این رو می‌توان با قرار دادن کفپوش‌های متنوع در کنار هم طرح‌های زیبایی به وجود آورد. فقط ضخامت کفپوش ترافیکی و غیرترافیکی کمی با هم تفاوت دارند که هنگام اجرا باید به آن توجه کرد.

6-    سازگار با شرایط جوی آب و هوایی

بهره‌مندی از جدیدترین روش‌ها و استانداردها در تولید کف‌پوش بتنی پرسی باعث شده با هر نوع شرایط آب و هوایی سازگاری داشته باشند. همچنین مواد به کار رفته در تولید این قطعات بتنی به محیط زیست آسیبی وارد نمی‌کند. بعضی از کفپوش‌ها در برابر نور آفتاب تغییر رنگ داده و دچار سوختگی می‌شوند. اما کفپوش‌های پرسی این مشکل را ندارند و حتی در گرم‌ترین مناطق نیز قابل استفاده هستند. این کفپوش‌ها علاوه بر تحمل گرما، مقاومت بالایی در برابر سرما دارند و دچار یخ زدگی نمی‌شوند. درنتیجه احتمال شکستگی آن‌ها در اثر تغییر دما وجود ندارد.

در نظر مصرف کنندگان ایراد کف پوش پرسی غیرترافیکی چیست؟ 

طبق مزایای معرفی شده برای انواع کف پوش بتنی پرسی غیرترافیکی، این کفپوش‌ها به عنوان قطعات بدون ایراد شناخته می‌شوند. اما ممکن است از نظر برخی مصرف کنندگان تعدادی نقص داشته باشند. یکی از مواردی که به عنوان ایراد این کفپوش‌ها عنوان می‌شود تولید در طرح‌هایی با تنوع پایین است. البته این مورد توسط برخی از تولید کنندگان قابل رفع است و امکان تولید کفپوش‌های پرسی با طرح‌های خلاقانه و متنوع وجود دارد.

کفپوش‌های پرسی غیرترافیکی به دلیل این که بیشتر در مناطق پر ترافیک و صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرند ساختار سخت و غیرقابل انعطافی دارند. درصورتی که از این کفپوش‌ها در کف‌سازی محوطه باغ یا حیاط استفاده شود ممکن است ایستادن طولانی مدت بر روی آن باعث ناراحتی پای افراد شود. 

دیوار بتنی پیش ساخته در مشهد

روش‌های تولید کفپوش‌های بتنی 

انواع کف‌پوش بتنی پرسی با روش‌های مختلفی تولید می‌شوند. تنوع در روش‌های تولید به نوع دستگاه مورد استفاده بستگی دارد و هر سبک از تولید با دستگاه مخصوص آن روش انجام می‌شود. به طورکلی برای تولید این کفپوش‌ها سه روش وجود دارد که در این قسمت شرح خواهیم داد.

  • پرس خشک

در روش پرس خشک، کفپوش‌ها در دو لایه رویه و زیرین تولید می‌شوند. ترکیب بتنی در این روش شامل مخلوطی از شن، ماسه، سیمان و سایر ترکیبات است. این مواد به حالت خشک و پودری همراه با مقدار بسیار کمی آب به دستگاه پرس منتقل شده و تحت فشار قرار می‌گیرند. پس از ریخته شدن لایه زیرین کف پوش بتنی پرسی به داخل قالب، فشار دستگاه پرس باعث فشرده شدن آن می‌شود. سپس لایه رویه ریخته شده و با همان فشار فشرده می‌شود. 

یکی از مزایای روش پرس خشک، شکل گیری سریع قطعه بتنی و تولید با تیراژ بالا است. همچنین به دلیل استفاده از رنگ مورد نظر فقط در لایه رویه، از نظر اقتصادی نیز باصرفه است. اما محدودیت استفاده از آب در مخلوط بتنی، باعث شده سطح رویه از یکپارچگی کمتری برخوردار بوده و کفپوش مقاومت کمی داشته باشد.

  • پرس تر

در تولید کف پوش بتنی پرسی به روش تر، از مخلوط ملات مانندی استفاده می‌شود. مخلوط بتن پس از آماده شدن به قالب‌ها منتقل شده و تحت فشار دستگاه پرس قرار می‌گیرد. آب اضافی بتن توسط وکیوم مکیده شده و بعد از فشرده سازی، قطعات را با کمک وکیوم از قالب‌ها خارج می‌کنند. کفپوش‌ها برای عمل آوری به اتاق بخار منتقل شده و پس از 24 ساعت، بسته‌بندی و دپو می‌شوند. قطعات بتنی تولید شده با روش پرس تر، دارای سطح صاف و صیقلی هستند و مقاومت بیشتری دارند.

  • پرس درجا

در این روش، کف پوش بتنی پرسی به جای تولید در کارخانه، در همان محل مورد استفاده تولید می‌شود. پس از اینکه مخلوط بتن در قالب درجا ریخته شد روی میز ویبره قرار می‌گیرد. پس از اعمال ویبره به قالب، مخلوط بتن را با روش مناسبی عمل آوری می‌کنند. یکی از نکات مهم در این روش، عدم آب انداختگی بتن است و نباید آب اضافی روی سطح بتن باقی بماند. با این که روش پرس درجا بدون نیاز به دستگاه پرس و با سرعت بیشتری انجام می‌شود اما قطعات تولید شده با این روش استحکام کافی را ندارند.

نوع دستگاه تولید

دستگاه‌های مورد استفاده در تولید کف پوش بتنی پرسی با توجه به روش‌های تولید آن، انواع مختلفی دارند. رایج‌ترین تجهیزات در این زمینه انوع دستگاه‌های ثابت، سیار و وت پرس‌ها هستند. البته دستگاه‌های سیار، بیشتر برای تولید جدول و بلوک بتنی مناسب هستند و به علت برخورداری از قدرت ویبره پایین توصیه می‌شود در تولید کفپوش‌های پرسی مورد استفاده قرار نگیرد.

  • دستگاه‌های ثابت

نام دیگر این دستگاه‌ها پیوینگ است و در دو نوع تک پاکته و دو پاکته موجود هستند. ظرفیت تولید هردو دستگاه یکسان است و تنها تفاوت آن‌ها قابلیت تولید کف پوش بتنی پرسی دو رنگ توسط دستگاه دو پاکته است. این دستگاه‌ها بر روی قسمتی چاله مانند قرار می‌گیرند تا امکان دسترسی به بخش ویبره در پایین دستگاه فراهم باشد.

  • دستگاه وت پرس

این دستگاه همانطور که از نامش پیداست برای تولید کفپوش پرسی به روش تر کاربرد دارد. دستگاه وت پرس از طریق وکیوم آب اضافی بتن را گرفته و سپس نیروی زیادی به آن وارد می‌کند تا فشرده شود. این دستگاه‌ها در انواع تک ایستگاه و سه ایستگاه موجود هستند و تنها تفاوت آن‌ها در توان تولید بیشتر توسط نوع سه ایستگاه است. کفپوش‌های تولید شده با دستگاه وت پرس مقاومت و استحکام بالاتری دارند.

تولید کف پوش بتنی پرسی

نحوه اجرا و نصب

روش‌های گوناگونی برای نصب کف پوش بتنی پرسی وجود دارد. اما موردی که اهمیت دارد نصب و اجرا با روشی صحیح و مطمئن است. در ابتدا باید سطحی کاملا صاف برای نصب کفپوش‌ها ایجاد کرد. برای این کار باید سنگ‌ها و خاک غیرمقاوم برداشته شده و متناسب با ضخامت کفپوش‌ها لایه‌های مقاوم روی زمین ایجاد کرد. برای ایجاد این لایه‌ها می‌توان از شن، سنگ ریزه و خرده سنگ استفاده کرد. چنانچه منطقه مورد نظر در معرض بارندگی و یخ زدگی باشد، استفاده از شن انتخاب مناسبی است. هنگام زیرسازی باید مسیر جریان آب با شیب حداقل 2 تا 5 درصد اجرا شود. 

برای ثابت ماندن کف پوش بتنی پرسی و جلوگیری از حرکت و لغزش در هنگام نصب و بعد از آن، لازم است دیواره‌هایی را در اطراف کفپوش‌ها ایجاد کرد. این کفپوش‌ها با استفاده از ملات و بدون ملات قابل اجرا هستند. بعد از آماده کردن بستر، کفپوش‌های بتنی را در جای خود قرار داده و روی آن می‌کوبند تا در جای خود محکم شوند. بهتر است قبل از خشک شدن بستر، رفت و آمدی روی کفپوش‌ها صورت نگیرد.

طرح و ابعاد

بیشتر مدل‌های کف پوش بتنی پرسی معمولا دارای سطحی صاف و مسطح هستند و در طرح‌های ساده تولید می‌شوند. اما درصورت درخواست مشتری امکان تولید آن‌ها با طرح مورد نظر وجود دارد که در این حالت به دلیل پیچیده شدن پروسه تولید، قیمت کفپوش افزایش می‌یابد. این قطعات بتنی به صورت عمده در رنگ‌های زرد، قرمز، سبز و طوسی تولید می‌شوند و امکان سفارش آن‌ها در تمامی رنگ‌های دیگر وجود دارد. 

این کفپوش‌های بتنی معمولا در ابعاد زیر تولید می‌شوند:
-    10×20×6 سانتیمتر
-    20×20×6 سانتیمتر
-    25×25×6 سانتیمتر
-    40×40×6 سانتیمتر
-    50×50×6 سانتیمتر
البته ضخامت کفپوش‌های پرسی تا 10 سانتیمتر قابل تغییر است.

جمع‌بندی

کف پوش بتنی پرسی نوعی قطعه پیش ساخته از جنس بتن است و از دو لایه رویه و زیره تشکیل می‌شود. تولید این کفپوش‌ها در کارخانه و توسط دستگاه‌های پرس انجام می‌شود. از این رو تراکم و کیفیت بالایی دارند و در برابر نیروهای وارد شده مقاومت بسیار خوبی از خود نشان می‌دهند. همین مورد باعث شده تا گزینه مناسبی برای استفاده در کف‌سازی بندرگاه‌ها، مناطق صنعتی، محل‌هایی با ترافیک سنگین، پیاده‌روها و سایر معابر باشند. مزایایی همچون دوام بالا، نصب آسان، ابعاد استاندارد، امکان سفارشی سازی و مقاومت در برابر عوامل جوی و فرسایش باعث شده محبوبیت و کاربرد گسترده‌ای در طراحی فضاهای شهری داشته باشند.

واحد تحقیق و توسعه شرکت پایهان بتن